×

Naslovnica

O školi

Nastava

Upisi u školu

Erasmus+

e-Potvrda o statusu učenika

Kontakt

Linkovi

Studijsko istraživanje klimatskih promjena u EU
04. prosinac 2020.

4.prosinca 2020. u Galwayu je održana online promocija početka Erasmus + projekta "Studijsko istraživanje klimatskih promjena u EU".

Sudjelovali su: 2 člana Europskog parlamenta, europska povjerenica, predstavnici irskih, galicijskih i hrvatskih ekoloških udruga (IWT, SGHN, EKO), obrazovnih inicijativa (EcoEd4All), gradova prijestolnica kulture Rijeka 2020 i Galway 2020, te učenici, nastavnici i ravnatelji iz Galway Community College, IES Felix Muriel i Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.

Kroz obraćanje mnogih sudionika, uključujući i video irskog predsjednika, istaknuta je ne samo važnost istraživanja i proučavanja klimatskih promjena već i usmjerenost na zajedničko djelovanje u cilju poboljšanja situacije i zaustavljanja negativnih trendova. Poseban naglasak stavljen je na mlade kao nositelja novih razmišljanja i djelovanja za budućnost ljudskog roda.

Našu školu predstavio je Markus Jakov, učenik 1.f razreda govoreći o periski kao prvoj istraženoj vrsti i planovima za susrete učenika u Rijeci.

Video u kojem Markus govori

S veseljem nastavljamo suradnju na istraživanju 243 ugrožene vrste u tri zemlje i nadamo se što skorijoj mogućnosti druženja i rada u živo.

Po riječima Marilyn Reddan iz Galway 2020 :

ReDo, ReUse, ReCycle

Be kind to each other, Be kind to yourself, Be kind to the planet.