×

Naslovnica

O školi

Nastava

Upisi u školu

Kontakt

Linkovi

DELF scolaire ispit za učenike francuskog jezika
23. listopad 2018.

Međunarodno priznati ispit iz francuskog jezika "DELF scolaire" održat će se u veljači i ožujku 2019. u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. Radi dogovora i detalja o realizaciji ispita našu je školu posjetila gospođa Martine Manavella, ataše za obrazovnu suradnju Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, i sastala se s psihologinjom Linom Debelić te nastavnicom francuskog jezika Ivanom Panizzom Tomljanović.

"DELF scolaire" ispit sastoji se od pisanog i usmenog dijela (oba provjeravaju i razumijevanje i izražavanje) te obuhvaća razine poznavanja francuskog jezika od A1 do B2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Diploma, koju izdaje Ministarstvo obrazovanja Republike Francuske, trajna je i priznata u više od 150 zemalja u kojima se također provode ispiti.

U Republici Hrvatskoj ispit se održava 13. godinu zaredom i procjenjuje se da će mu 2019. godine u cijeloj državi pristupiti oko 900 učenika francuskog jezika. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci mjesto je testiranja za učenike osnovnih i srednjih škola u Puli, Opatiji i Rijeci. Pisani dio održava se 26. i 27. veljače, a usmeni dio 8. i 9. ožujka 2019.

Gospođa Manavella zahvalila je Gimnaziji za pomoć u organizaciji provedbe ispita "DELF". Potom se, također u našoj školi, sastala s nastavnicama francuskog jezika Danicom Stevović, Natašom Pavković, Dorom Persić i Ivanom Panizzom Tomljanović, licenciranim ocjenjivačicama i ispitivačicama na "DELF-u" koje će, uz još nekoliko licenciranih kolega, izvršiti svoju ulogu i omogućiti pristupnicima da svojim znanjem francuskog jezika i njegovom potvrdom budu dio izreke "Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš".