Noæ muzeja

Petak naveèer rezervirajte za posjet muzejima!

Sigurno se pitate zašto? u Zagrebu projekt je kojim se želi otvoriti pristup muzejskoj i turistièkoj publici. Ulaz u muzeje je besplatan, bit æe otvoreni od 18.00 do 01.00 sat.

 održava se i u Rijeci i to u Muzeju grada, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te u Prirodoslovnom muzeju, gdje èak možete prespavati i sljedeæi dan doruèkovati. Cool ideja!

 Kao što je veæ napomenuto,  je kulturna manifestacija koja se održava u više od 120 gradova širom svijeta i predstavlja jedinstvenu priliku da se muzeji i galerije obiðu u neuobièajeno vreme i predstave posjetiocima na drugaèiji i zabavan naèin.

Jedne noæi , muzejski i izložbeni prostori su otvoreni za posjetioce do ranih jutarnjih sati. Pored jednistvene prilike da se besplatno i uz struèno vodstvo razgleda odreðen postav, u svakom objektu je organiziran i dodatni kulturno-zabavni sadržaj.

Veæina muzeja tu æe noæ obilježiti specijalnim programima, tematskim voðenjima kroz izložbe i postave te glazbenim dogaðanjima.Tako i Muzej grada Rijeke organizira zanimljiv program, koji, osim struènog vodstva po izložbe "Zavodeæi umetnošæu" (èiji plakat su svi imali prilike uoèiti u školi) i otvorenja izložbe "Sound i Vision" (izložba omota i ploèa iz povijesti pop i rod:-glazbe), organizira i koncert pijanistice Sandre Klen, nastupa gitarskog dua Barbare i Bernarde Raviniæ te nastup rijeèke rock-grupe Sjekire.Muzej moderne i suvremene umjetnosti organizira obilazak izložbe "FIJUMANI Rijeèka situacija 1920. - 1940" uz vodstvo Daine Glavoèiæ, više kustosice u MMSU (što bi moglo biti korisno za one uèenike PSHG koji imaju seminarski rad vezan uz ovu izložbu), prezentaciju knjige Želimira Košèeviæa "U Fokusu: ogledi o hrvatskoj fotografiji" a atmosferu æe upotpuniti glazba iz arhiva Radio Rijeke (Enrico Caruso, Al Jolson, The voice of Bing (Crosby) in the 1930's, Zlatne melodije 30ih godina) - za sve koji vole "dobra, stara vremena".

     


Prirodoslovni muzej je osmislio posebno zanimljiv program za djecu (a i one veæe); naime, uz slobodan ulaz u Muzej te predavanje o zvijezdama i kukcima nudit æe se prigodni kokteli, bit æe organizirana radionica "Živi svijet tame", a polaznici Male škole prirodoslovlja æe uz audiovizualne projekcije moæi i noæiti u Muzeju u vreæama za spavanje te nakon toga ondje i doruèkovati.
Osim u Zagrebu i Rijeci  održava se i u Kastvu, Dubrovniku, Splitu, Karlovcu i Osijeku.
Za one koji žele više informacija, evo nekoliko korisnih linkova:
http://muzej-rijeka.hr/zavodeci-umjetnoscu-lepeze.asp (stranica Muzeja grada Rijeke)
http://www.mdc.hr/pmr/ (stranica Prirodoslovnog muzeja)
FreshJoomlaTemplates.com
Wednesday the 21st. Custom text here