EU natjeèaj za amatersku fotografiju Istaknuto

U povodu 50. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma (25. ožujka 1957. godine), temeljem kojih je zaèeta Europska unija te u cilju poticanja graðana na promišljanje o EU i njezinu mjestu u današnjem svijetu, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj objavila je natjeèaj za amatersku fotografiju o temi Ujedinjeni u razlièitosti.

Natjeèaj je namijenjen svima, bez obzira na dob, a otvoren je od 26. sijeènja do 12. ožujka 2007. godine.

Svaki sudionik može poslati od 1 do 5 fotografija na zadanu temu. Fotografije koje se šalju na natjeèaj mogu biti u digitalnom obliku (JPG format, minimalna rezolucija 300 dpi), razvijene fotografije iz filma ili dijapozitiva, u boji ili crno-bijele.

Uz fotografiju moraju biti navedeni i autorski podaci (osobni podaci autora – ime i prezime, datum i godina roðenja, adresa, telefon; naziv fotografije, godina nastajanja i kratki komentar o lokaciji snimanja i impresijama). Fotografije koje se šalju ne smiju biti nigdje prethodno objavljivane, moraju biti originalne i u iskljuèivom vlasništvu pošiljatelja.

Fotografije se šalju poštom (digitalne na CD-u) na adresu: Informacijski centar EU-a, Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb ili e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom "za foto-natjeèaj".

O kvaliteti pristiglih fotografija odluèit æe struèni ocjenjivaèki sud. Rezultati natjeèaja bit æe objavljeni na web stranici Delegacije, a autori nagraðenih fotografija osobno obaviješteni o rezultatima natjeèaja. Nagradni fond iznosi 300, 200 i 100 eura za prvu, drugu odnosno treæu nagradu u dvije kategorije: za sudionike do 15 godina i za sudionike iznad 15 godina.

Najbolje odabrane fotografije s natjeèaja bit æe izložene u Informacijskom centru EU-a u Zagrebu i na web stranici Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj.

http://www.delhrv.ec.europa.eu/hr/content/news/id/515
FreshJoomlaTemplates.com
Wednesday the 21st. Custom text here