×

Naslovnica

O školi

Nastava

Upisi u školu

Kontakt

Linkovi

Stogodišnjica završetka Prvoga svjetskog rata
16. studeni 2018.

Dana 20. i 28. studenog 2018. godine naša Gimnazija obilježit će stogodišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata projektom „100 godina od svršetka 1. svjetskog rata i raspada Habsburške Monarhije (1918. – 2018.): promišljanje Europe danas“. Pozivamo Vas na predavanja u okviru ovoga projekta, čiji je voditelj nastavnik povijesti Zoran Kršul. Predavanja će se održati u školskoj biblioteci.

U utorak, 20. studenog, s početkom u 14:15 sati održat će se predavanje Stanislava Linića, umirovljenog brigadira Hrvatske vojske i predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Primorja, s temom Što za svršetak rata znači ulazak SAD-a u rat 1917.?

U srijedu, 28. studenog, prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, redoviti profesor Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, govorit će na temu Raspad Habsburške Monarhije i postanak novih država na prostoru srednje Europe, s početkom u 12:30 sati. Uslijedit će predavanje prof. dr. sc. Nikole Petkovića, redovitog profesora Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, na temu Kako misliti Europu danas na paradigmi srednje Europe?; Prisutnost i odsutnost autentičnosti.

Sa zadovoljstvom, pozivamo Vas da nam se pridružite!